Finans ve Muhasebe departmanlarının en çok şikayet ettikleri konuların başında banka hareketlerinin banka ayrıştırılması, hareket çeşitlerine göre bölünmesi, hangi hesapların nasıl çalışacağının kurgulanmasıdır. İşin doğal yapısı gereği yüzlerce satıra ulaşan bu hareketlerin kaydının girilmesi de ayrı bir zaman kaybıdır. Yüzlerce belki de binlerce hareketin bu aşamalardan geçirilip işlenmesi aslında katma değeri çok düşük olan bir efordur. Birbirine çok benzeyen bu kayıtların küçük nüans farklarıyla farklı hesaplara gitmesi, konsantrasyon bozukluğuna ve yanlış kayıtlara sebep olmaktadır. Özellikle mutabakat ve dönem sonlarında yapılan bu işin, genelde toplu yapılması tercih edilir.
Gelişen teknoloji ile birbiri ile iletişim içinde olan programlar ön plana çıkmakta. Sistemlerin oluşturduğu bu iletişim, fazladan veri girişi engellediği gibi, insan hatası işlemleri minimuma düşürmektedir. B2F olarak geliştirdiğimiz Microsoft Dynamics 365 Business Central Banka Entegrasyonu Modülü ve Microsoft Dynamics NAV Banka Entegrasyonu Modülü ile
özellikle dijital bankacılık konusunda yapılan geliştirmeler ile hemen hemen tüm bankalar bu tür yöntemleri teşvik ediyor olup, müşterilerin tek veri kaynağından işlemleri takip etmesini sağlayabiliyor.
B2F olarak banka entegrasyonlarımızla gerek ödeme gerek çek işlemlerini gerekse DBS gibi özelleştirilmiş ödeme yöntemlerini kullanarak hem zamandan tasarruf edilip hem de güvenilir ve az hatalı işlemlerin uygulanmasını sağlayabilirsiniz. ERP danışmanları ile yapılacak olan kurguyla beraber
Tüm bu emek yoğun işlerin artık saniyeler ile yönetilmesi, kontrol edilmesi ve işlenmesi B2F’in sunduğu entegrasyon yöntemleriyle çok kolay. Ayrıca bu tür entegrasyonları yapmak için tek tek bankalarla görüşüp desen-tasarım isteyip yazılımsal çalışma yapmaya, ek maliyet çıkarmaya veya uzun süre beklemeye de ihtiyaç duymamaktayız. Hazır altyapımızla beraber çok kısa zamanda entegrasyonları gerçekleştirip test ve kontrol adımlarına geçerek, daha hızlı aksiyon alabilirsiniz. Sadece Banka Ödeme, Çek veya banka ekstresi entegrasyonu ve entegrasyonla gelen verilerin işlenmesi değil, DBS gibi risk yönetimi altında da değerlendirilebilecek işlemlerini de kurgulanabilir.
B2F olarak geliştirdiğimiz Microsoft Dynamics 365 Business Central Banka Ödeme Entegrasyonu Modülü ve Microsoft Dynamics NAV Banka Ödeme Entegrasyonu Modülü ile neler yapabilirsiniz?
B2F olarak geliştirdiğimiz Microsoft Dynamics 365 Business Central Banka Çek Entegrasyonu Modülü ve Microsoft Dynamics NAV Banka Çek Entegrasyonu Modülü ile neler yapabilirsiniz?
B2F olarak geliştirdiğimiz Microsoft Dynamics 365 Business Central Banka Ekstre Entegrasyonu Modülü ve Microsoft Dynamics NAV Banka Ekstre Entegrasyonu Modülü ile neler yapabilirsiniz?
Doğrudan Borçlandırma Sistemi, genelde bayi ve satış ağı olan şirketlerin kullandığı, yapılan satışlara istinaden alınması gereken ödemelerin bankalar aracılığıyla alınmasını sağlıyor. Bankalar daha sonra satış yapılan ilgili müşterilerden tahsilat takibini yaparak, satış yapan şirketin veya bayinin tahsilat ile ilgili bir iş gücü harcanmamasına sebep olmakla birlikte, nakit akışı ve risk yönetimi gibi konularda sağlıklı bir kurgunun oluşmasına dolaylı yoldan yardım ediyor.
Alacak takibi gibi profesyonel yönetilmesi gereken bir işlemi, bankalar DBS tercih eden şirketler yerine yaparak, zaman tasarrufu, iş gücü kazancı ve çalışanların daha katma değerli işlemler yapmasını sağlamaktadır. Ayrıca belirlenen limitler ışığında, işlem güvencesi vererek daha sağlıklı ve agresif satış imkanını şirketlere sunmuş oluyor. Doğrudan borçlandırma sistemi ile tahsilatları anlık izleyebilir, takip maliyetinden kaçınıp, teminat yönetimi ile beraber müşteri-teminat eşleştirmesi yapılabiliyor.
B2F’in sunduğu DBS çözümüyle beraber sadece veri entegrasyonu değil aynı zamanda risk yönetiminin bir parçası olan teminat yönetiminden de yararlanmış olursunuz. Örnek olarak teminat olarak belirlenen varlıklara kat sayı vererek limit belirleyebilirsiniz. Teminatın bedeli 10.000TL ve katsayı 0,7 olduğunu varsaydığımız bir kurguda, limiti 7000 TL olacak şekilde düzenler. Ayrıca yapılan ödemelerin hangi fatura ile kapandığının takibi de otomatik olarak yapılabilir ve tüm bu işlemler gerek bankaya tek tek veya toplu şekilde, manuel veya belirlenen zaman ölçütünde otomatik gönderebilir, aynı şekilde bankadan gelen işlemleri otomatik olarak Business Central’a aktarabilir.
Merak ettiğiniz diğer içeriklerimiz için blog yazılarımıza göz atın.
Detayları, bir toplantı planlayarak, konuşabiliriz.