Dynamics 365 mi SAP mi?

ERP Seçiminizde Kararsız Mısınız?

Dynamics 365 mi SAP mi?

ERP veya Kurumsal Kaynak Planlaması, herhangi bir ticari kuruluş için temel bir yönetim yazılımıdır. Günlük görevleri otomatikleştirir ve karar vermede yardımcı olur. Verileri yönetebilir ve süreçleri düzenleyebilir. ERP alanında, yaygın olarak kullanılan iki yazılım vardır; Microsoft Dynamics 365 ve SAP.

Dynamics 365 

Microsoft Corporation, ABD merkezli çok uluslu bir teknoloji şirketidir. Bilgisayar yazılımları, elektronik cihazlar, kişisel bilgisayarlar ve bilişim hizmetleri geliştirir, üretir, lisanslar ve satar. Amerika merkezlidir. Şirketin uzmanlık alanlarından bir tanesi de ERP yazılımıdır. 1975 Yılında Amerika’da kurulmuştur. 

Microsoft’un CEO’su Satya Nadella’dır. Microsoft Dynamics, Microsoft firması tarafından üretilen kurumsal çözüm yazılımları ailesidir. Microsoft Dynamics’in temel amacı, pazarın küçük veya orta ölçekli, hatta büyük kuruluşlara kadar farklı segmentlerine yardımcı olmaktır. Lisanlama ile tekliflendirme seçeneği vardır. Tüm Microsoft uygulamaları ile entegre çalışır. Kullanıcı arayüzü kolay ve esnektir.

SAP

SAP, çok uluslu Alman yazılım işbirliğidir. Müşteri ilişkilerini geliştirmek ve iş operasyonlarını yönetmek için kurumsal yazılım olarak geliştirilmiştir. Walldorf merkezlidir. Şirketin uzmanlık alanı ERP yazılımıdır. 1972 yılında Almanya’da kurulmuştur. ERP’nin tüm temel işlevleri ve özellikleri özelleştirme ile sağlanır.

SAP’nin CEO’su Christian Klein’dır. SAP, hizmet odaklı bir mimari uygulamasına sahiptir. SAP’nin fiyatlandırma modeli teklif bazlıdır. Planların fazla esnekliği ve özelleştirmesi yoktur. Kullanıcı arayüzü karmaşıktır ve kullanıcıların her özelliği ve işlevi anlaması zaman alabilir. Ancak, 3. parti uygulamalar ile entegrasyon kabiliyeti gelişmiştir. 

Microsoft Dynamics ve SAP Arasındaki Temel Farklar

  1. SAP daha az sezgiselken Microsoft Dynamics 365 daha sezgiseldir.
  2. Dynamics 365’in web tabanlı bir kullanıcı arayüzü varken SAP’nin karmaşık bir kullanıcı arayüzü vardır.
  3. Microsoft Dynamics 365, telefon üzerinden veya çevrimiçi olarak ve farklı modüller için özel eğitime sahipken, SAP’nin müşteri hizmetleri için özel bir eğitimi yoktur.
  4. Microsoft Dynamics, Microsoft’a ait olmayan bazı ürünlerde entegrasyon sıkıntısı yaşayabilirken; SAP, Microsoft’a ait olmayan her ürünü kolayca entegre edebilir.
  5. Dynamics 365, tüm şirketlerde yaygın olarak kullanılan .word, .ppt, teams, power bi ve diğer Microsoft uygulamaları ile entegre çalışır. SAP, Microsoft’a ait olan ürünlerin entegrasyonunda sıkıntı yaşayabilir.

 

Microsoft Dynamics 365 ve SAP Arasındaki Karşılaştırma Tablosu

 

Karşılaştırma Parametreleri Dynamics 365 SAP
Kullanıcı Arayüzü Kolay ve basit Nispeten daha zor ve karmaşık
Özellikler Esnek Standartlaştırılmış
3. Taraf Uygulama Entegrasyonu 3. taraf uygulamaların entegrasyonu sınırlıdır, ancak Microsoft uygulamalarıyla etkin bir şekilde entegre edilebilir. Microsoft uygulamaları hariç, çeşitli 3. parti uygulamalarla etkin bir şekilde entegre olabilir.
Avantajlar Çok çeşitli özellikler, esneklik, özelleştirme, çok sayıda dil desteği, birden çok para birimi SAP, standartlaştırılmış özellikler sağlar, ERP dışındaki tüm temel işlevleri özelleştirme ile sağlanır.
Dezavantajları Kullanıcı arayüzü web tabanlı olup, zayıf altyapı ile çalışan işletmelerde aksamalara neden olabilir. SAP üzerinde ustalık ve kontrol kazanmak daha uzun sürer, kullanıcı arayüzü biraz karmaşıktır ve yeterince ilgi çekici değildir ve özelliklerde esneklik yoktur.

Siz de bir ERP çözümü arayışı içerisindeyseniz, Microsoft Gold Partneri olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.