E-fatura ve e-arşiv fatura kavramlarını sürekli duyuyoruz. Ancak aralarındaki farklılıkları bilmiyorsak, bu içeriğimiz tam da size göre. Öncelikle, e-fatura nedir ve e-arşiv fatura nedir sorularını yanıtlayalım. Ardından e-arşiv faturanın e-faturadan farkını ortaya koyalım ve zihinlerimizi netleştirelim.
Türkiye’de 397 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile hayata geçirilen ve 5 Mart 2010 tarihinden itibaren uygulamada olan e-Fatura, vergi format ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümleri gereği bir faturada yer alması gereken bilgileri içeren, satıcı ve alıcı ile arasındaki iletiminin merkezi bir platform (GİB) üzerinden gerçekleştirildiği elektronik bir belgedir.
E-Dönüşüm uygulamasının getirilerinden biri olan e-fatura hakkında detaylı bilgi almak için, e-fatura sayfamıza göz atabilirsiniz.
Vergi Usul Kanunu uyarınca kağıt ortamında düzenlenmek, muhafaza ve ibraz edilmek zorunluluğu bulunan faturanın, 433 sıralı numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer alan şartlara uygun olarak elektronik ortamda düzenlenmesi ve ikinci nüshanın elektronik ortamda muhafaza ve ibraz edilmesine imkan sağlayan uygulamadır.
E-Dönüşüm uygulamasının getirilerinden biri olan e-arşiv hakkında detaylı bilgi almak için, e-arşiv sayfamıza göz atabilirsiniz.