Teknolojinin hızlı gelişimi, şirketlerin iş yapma modellerindeki değişimi de beraberinde getirdi. Yıllardır alışılagelmiş bir düzen olan firmaların kağıt üzerinden kestikleri fatura biçimi de değişti ve elektronik ortama taşındı. Bu durum hız ve esneklik getirirken aynı zamanda tonlarca kağıdın tüketilmesinin de önüne geçerek ekolojik anlamda da dünyaya katkı sağladı. E-fatura, e-dönüşüm sürecinin getirisi olarak ortaya çıktı.
B2F olarak, gelişen teknolojiye şirketinizin adapte olabilmesi için kolaylık sağlayan çözümler ile birlikte gelirken, e-fatura düzenine geçmeniz için destek sağlıyoruz. Sağladığımız çözümün özelliklerine geçmeden önce isterseniz “e-fatura nedir” bir ona bakalım.
E-Fatura; kağıt fatura ile aynı hukuki nitelikleri taşıyan, standart hale getirilmiş, değiştirilemez, güvenli, zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan fiziksel ortamdaki faturalandırma sürecinin dijital ortama taşınmış halidir.
Microsoft Dynamics 365 Business Central, Navision ve AX gibi ERP yazılımlarınıza entegre olarak çalışabilen B2F e-fatura uygulaması ile faturalarınızı dijital ortamda oluşturun, saklayın ve dilediğiniz zaman faturalarınızı görüntüleyin. B2F e-fatura çözümü ile faturalandırma sürecinizi dijitale taşıyın, ödeme ve tahsilat süreçlerinizde hız ve verimlilik sağlayın. Faturaların nakliye ücretinden kurtulun, maliyetlerinizi azaltın.
B2F e-fatura çözümü birçok firmaya başarıyla uygulanmıştır.
GİB standartlarına uyumludur.
Mevzuat takibi yapılıp, B2F tarafından düzenli olarak güncelleştirmeler yapılmaktadır.
Tüm çözüm, doğrudan Dynamics ERP üzerinde tasarlandığı için, kullanıcılar bildikleri arayüzde çalışır ve ayrı bir sistem/program/arayüz ihtiyacı/kurulumu doğmaz.
Genel faturaların, sistemden kabul/red cevaplarının verilmesi, satın alma ve devamında genel muhasebe ile entegrasyonu sağlanmaktadır.
Bir e-fatura geldiğinde, yeni bir e-fatura düzenlendiğinde ya da e-faturaya yanıt geldiğinde şirket içi/şirket dışı (müşteri/tedarikçi gibi) e-posta ile bilgilendirme yapısı kurulmaktadır.
Gelen e-faturalar onay/iş akışı sürecine dahil edilmektedir. Şirket içi onayların digital ortamda alınması; hız, esneklik ve zaman kazandırır.
Gelen tüm e-faturalar, sistemin standart belgeleri ile ilişkilendirilir. İlgili gelen e-faturaya istinaden aksiyon alınıp alınmadığı (mali muhasebe/stok yönetimi vb açıdan) izlenebilir.
e-Faturaya geçiş yapabilmek için öncesinde yapılması gereken işlemlerden biri mali mühür temin etmektir. Tüzel kişiler, mali mühürlerini Kamu Sertifikasyon Merkezi’nden (https://mportal.kamusm.gov.tr/bp/edf.go adresinden başvurabilirsiniz) temin etmelidir. Gerçek kişiler için ise 2 seçenek mevcuttur. Birincisi e-imza alabilirler, ikincisi mali mühür kullanabilirler.
Mali mühür almak için öncelikle formu doldurmanız ve mali mühür ücretini ödemeniz gerekir. Başvuru işleminizi tamamladıktan sonra 3-4 gün içerisinde mali mühür verdiğiniz adrese kargolanır. Mali mühürünüz size ulaştıktan sonra e-Fatura’ya geçmek için hazırsınız demektir.
Mali Mühürünü almış şirketler, e-Fatura başvurusunu Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB)’nın https://portal.efatura.gov.tr/efaturabasvuru/ adresinden yapabilirler.
Merak ettiğiniz diğer içeriklerimiz için blog yazılarımıza göz atın.
E-fatura sistemine geçiş yapmak istiyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz. Detayları, bir toplantı planlayarak, konuşabiliriz.