E-Dönüşüm uygulamalarında en çok kullanılan uygulamalardan birisi de e-İrsaliye çözümüdür. Ticari faaliyette bulunan firmaların çok uzun zamandır kullandığı kağıt irsaliye belgesinin de dijital ortamda yürütülmesi için dönüşüme uğraması ile e-irsaliye de hayatımıza girmiş oldu. E-İrsaliye programını aktarmadan önce, e-İrsaliye nedir, e-İrsaliye kimlere zorunlu ve e-İrsaliyede olması gerekenler gibi kavramları açıklayarak başlayalım.
E-İrsaliye, kâğıt irsaliye ile benzer özelliklere sahip fakat elektronik ortamda düzenlenen bir çözümdür. Elektronik irsaliye uygulaması, kâğıt ortamda düzenlenmekte olan sevk irsaliyesinin elektronik ortamda düzenlenmesi, elektronik ortamda iletilmesi, muhafaza ve ibraz edilmesine ilişkin düzenlemeleri kapsayan uygulamadır.
Microsoft Dynamics 365 Business Central, Navision ve AX gibi ERP yazılımlarınıza entegre olarak çalışabilen B2F e-irsaliye uygulaması ile irsaliye belgelerinizi dijital ortamda oluşturun, saklayın ve dilediğiniz zaman görüntüleyin. B2F e-irsaliye çözümü ile gelen e-irsaliye ve giden e-irsaliye sürecinizi dijitale taşıyın, hız ve verimlilik sağlayın.
B2F E-İrsaliye çözümü, birçok firmaya başarıyla uygulanmıştır.
Mevzuat takibi yapılıp, B2F tarafından düzenli olarak güncelleştirmeler yapılmaktadır.
Tüm çözüm, doğrudan Dynamics ERP üzerinde tasarlandığı için, kullanıcılar bildikleri arayüzde çalışır ve ayrı bir sistem/program/arayüz ihtiyacı/kurulumu doğmaz.
Bir e-irsaliye geldiğinde, yeni bir e-irsaliye düzenlendiğinde ya da e-irsaliyeye yanıt geldiğinde şirket içi/şirket dışı (müşteri/tedarikçi gibi) e-posta ile bilgilendirme yapısı kurulmaktadır.
Gelen e-irsaliyeler onay/iş akışı sürecine dahil edilmektedir. Şirket içi onayların dijital ortamda alınması; hız, esneklik ve zaman kazandırır.
E-İrsaliye düzenlenirken, standart gereği bulundurulması gerekli olan bilgiler vardır. Öncelikle e-İrsaliye’yi düzenleyen şirkete ait bilgiler yer almalıdır. Şirketin adı, ticari ünvanı, şirket adresi, şirket vergi dairesi ve şirket hesap numarası e-irsaliyede bulunması gereken bilgilerdir. E-İrsaliyesinin düzenlenme tarihi ve belge numarasını da e-irsaliye içermek zorundadır. E-İrsaliye’nin gönderileceği şirkete ait bilgilerin de yer alması gerekir. E-İrsaliyeyi düzenleyen şirket bilgileri gibi, alıcı şirket bilgileri de şirketin adı, ticari ünvanı, şirket adresi, şirket vergi dairesi ve şirket hesap numarasını kapsamalıdır. Taşınan malın türü ve miktarı belirtilmelidir. Fiili sevk tarihi yazılmalıdır. Fiili sevk zamanı ise saat ve dakika olarak belirtilmelidir.
Merak ettiğiniz diğer içeriklerimiz için blog yazılarımıza göz atın.
E-irsaliye sistemine geçiş yapmak istiyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz. Detayları, bir toplantı planlayarak, konuşabiliriz.