ERP yazılımları firmalarda uygulamaya geçirilirken sıkıntılı, uzun ve oldukça maliyetli süreç ile karşı karşıya kalınması kaçınılmazdır. ERP uygulamaları, başarısız olma riskini sürekli taşıdığı için ve ciddi tutarlara mal olduğundan birçok işletmen endişeli yaklaşmaktadır. Bu endişeleri bertaraf etmek ve ERP projelerinde başarıyı yakalamak için üst yönetimin başından sonuna kadar projeye inanmış, kararlı ve takipçi olarak projede yer alması gereklidir. ERP uygulamalarında istenilen başarıya ulaşmak için önemli etkenlerden biri de sistem işlerken sağlıklı verilerin olması ve girişlerin doğru zamanda doğru şekilde yapılmasının gerekliliğidir. Firmanın beklenti ve ihtiyaçlarının doğru tespit edilmesi de çok önemlidir. ERP yazılımlarının uygulamasının başarılı olması için, kurulum süresince sorumluluk üstlenen ve yazılımı kullanacak olan çalışan personelin yaklaşımı da önemli etkendir. Değişik birimlerde ERP yazılımını uygulamaya alacak olan personel, yazılımı kullanmakta çok istekli olmayıp eski yazılımın uygulanmasının daha mümkün olduğunu düşünüyorsa yazılımı kullanmakta direneceklerdir. Bu da projenin başarısızlığı yolunda ilk ve önemli bir etkendir.
ERP uygulamalarının uygulamaya başlanılmasından önce geniş kapsamlı hazırlık yapılması sistemin sağlıklı ve başarılı bir şekilde yürütülmesi için oldukça önemlidir. Bu süreç ERP uygulamalarının başarılı olması açısından atlanmaması gereken bir adımdır. Ön hazırlık yapılmamış, plansızca hazırlanan ve dikkatli bir şekilde yönetilmeyen ERP uygulamaları kaynakların israfına yol açar ve firmayı rekabet avantajından yoksun kılar.
Bu ve benzeri etkenlerle birçok ERP uygulaması çeşitli nedenlerden dolayı başarısız olmaktadır. Bu sebepleri farklı başlıklarda toplayarak açıklayalım:
ERP projenizin başarısızlıkla sonuçlanmasını istemiyorsanız, B2F’in ERP Danışmanlığı, ERP Yerinde Personel hizmetinden faydalanabilir ve dünya üzerinde yüz binlerce kullanıcısı olan Microsoft Dynamics 365 Business Central ürününü kullanabilirsiniz.