Global rekabetin her geçen gün arttığı dünyamızda artık sadece üretmek yetmiyor. Bilgi yönetiminin önemi, her sektörde ve alanda baskın bir şekilde hissediliyor. Bu da klasik üretim yöntemlerinin, hizmet verme biçimlerinin kökten değişimi gerektirdiğini açıkça yansıtıyor. Değişimin kaçınılmaz olduğu vurgusu ile de dijital dönüşüm kavramı, yenilikçi ve geleceğin peşinden koşan tüm şirketlerin vazgeçilmezi oluyor.
Hız, kalite, maliyet, verimlilik ve müşteri memnuniyeti gibi unsurlar daha da önem kazandı ve yönetim modelinin değiştirilmesi gerektiği net bir şekilde önümüze geldi. Şirketler bu unsurların etkin bir şekilde yönetilmesi için, iş süreçlerini geliştirmek ve değiştirmek zorunda kaldılar. Bu da onları daha fazla bilgi ve iletişim gereksinimi duymaya zorladı. Bu gereksinimleri karşılamak için sürekli gelişen ve değişen bilgi teknolojilerinden faydalanmaya başladılar. Dünya çapında yaygın olarak kullanılan, en verimli bilgi teknolojisi sistemlerinden biri de Kurumsal Kaynak Planlaması (KKP) oldu. İngilizce karşılığı Enterprise Resource Planning (ERP) olan bu teknoloji, bir şirketin tüm fonksiyonlarını entegre eden bir planlama ve iletişim sistemidir.
Kurumsal Kaynak Planlama Sistemi satın alma, muhasebe, finans, kalite yönetimi, stok yönetimi, üretim planlama, lojistik, insan kaynakları, müşteri ilişkileri, satış ve pazarlama gibi birçok departman yönetiminin bütünleşik ve birbirinden haberdar olarak ele alınmasını sağlar. ERP programının en önemli özelliği şirket içinden ve dışından kullanılan tüm altyapı ihtiyacı ile mükemmel bir entegrasyonu hedeflemesidir. Eski ve manuel yöntemler ile çok basit bir üretim siparişi bile çok fazla insanın dahil olmasına, onlarca kağıdın departmanlar arasında dolaşmasına ve dolayısıyla hatalara, kayıplara, zaman kaybına ve verimsizliğe yol açıyordu. ERP sistemleri ile bu departmanlar arasında tam entegrasyon sağlandı, iletişim kopukluklarının önüne geçildi, kağıt tasarrufu sağlanarak daha ekolojik bir sistem yönetimi sağlandı. Sistem aynı zamanda hız kazandırarak, çalışanların basit işler için harcadığı eforu ortadan kaldırarak, kendi işlerine odaklanmalarının önünü açtı. Bu da aynı zamanda verimlilik unsurunu tetikledi.
Bir ERP yazılımı arayışı içerisindeyseniz, tartışmasız karşınıza birçok seçenek çıkacaktır. Hangi ERP yazılımının daha iyi olduğundan emin değilseniz, kurumsal kaynak planlama sistemleri ile ilgili bulduğunuz seçenekler içerisinden şirket büyüklüğünüz, ihtiyaç tanımınız, entegrasyon kabiliyeti ihtiyaçlarınız gibi seçenekleri baz alarak değerlendirme yapabilirsiniz. Dahası demo talep ederek, seçeneklerini canlı olarak görebilirsiniz. Bizim size bu noktadaki önerimiz, dünya üzerinde en yaygın kullanılan, entegrasyon kabiliyetleri çok gelişmiş ve istekleriniz doğrultusunda şekillenebilen, esnek bir ERP yazılımı olan Microsoft Dynamics 365 Business Central olacaktır.
Unutmayın!
“Dynamics 365 Business Central size zamandan, paradan ve hayal kırıklığından tasarruf etmek için günlük görevlerinizi düzenleyebileceğiniz bir ERP çözümü sunar.”