Son yarım yılda Microsoft Dynamics 365 Business Central gibi farklı Microsoft ürünlerinin akışıyla, bir Microsoft iş ortağının tanımı ve yetkinlikleri çeşitli yorumlanmış olabilir. Bu makalede, bir Microsoft iş ortağının kim olduğunu tanımlayacağız, yetkinliklerin ne olduğunu aktaracağız, bu yetkinliklerden birkaç örnek göstereceğiz. Aslında Microsoft’un herhangi bir ürününü satın almak ve implemente ettirmek istiyorsanız, iş ortağına karar verirken nelere bakmalısınız ondan da bahsedeceğiz.
Microsoft iş ortağı, Microsoft ile müşterileri arasındaki köprüdür. Microsoft, tüm ürünlerini doğrudan satmaz, uygulamaz ve desteklemez ve bu hizmetleri sağlamak için Microsoft iş ortaklarına güvenmektedir.
Örneğin, Business Central on-prem yazılım, Business Central bulut yazılımı abonelikleri veya Business Central kullanıcı lisansları almak için bir Microsoft iş ortağının yardımına ihtiyacınız olacak. Bunları doğrudan Microsoft’tan satın alamazsınız. Satın aldıktan sonra, Microsoft yazılımı sizin için uygulamayacağından, yine bir Microsoft iş ortağının yardımına ihtiyacınız olacaktır.
Şu anda kendinize şu soruyu soruyor olabilirsiniz: “Peki ya Business Central desteği? Microsoft bunu bizim için sağlayacak mı?” Cevap belki. Microsoft, temel Business Central desteği sağlayacaktır, ancak çok sayıda destek sorgusu nedeniyle geri dönüş süresi istediğiniz kadar hızlı olmayabilir. Öte yandan, Microsoft iş ortakları çok daha hızlı bir geri dönüş süresiyle temel ve gelişmiş destek sağlayabilir. Ayrıca, Microsoft iş ortaklarının, destek sorununun çözümünde ek yardıma ihtiyaç duyulması ihtimaline karşı Microsoft’a bir “doğrudan hattı” vardır.
Artık Microsoft iş ortağının ne olduğunu anladığımıza göre, durumunuza yardımcı olacak en iyi iş ortağını nasıl bulacaksınız? bu soruya cevap bulalım. Microsoft iş ortağının yetkinliklerine bakmanızı öneririz.
Microsoft iş ortağı yetkinlikleri, belirli çözüm alanlarında uzmanlık kanıtı sağlar. Microsoft’a göre bir yetkinlik kazanmış iş ortakları, Microsoft iş ortaklarının elit katmanına katılır ve benzerlerinden sıyrılır. Gold -altın- ve Silver -gümüş- olmak üzere 2 çeşit yetkilendirme sertifikası mevcuttur. Gold yani altın sertifika en yetkin olan iş ortaklarına verilen sertifikadır. İş ortakları; Kurumsal Kaynak Planlama, Bulut Platformu ve Veri Analitiği alanlarında Altın sertifika alma şansına sahiptir.
Microsoft iş ortaklarının üç ana kategoride yüksek düzeyde yeterlilik göstermeleri gerekir: performans, beceriler ve müşteri başarısı. Bu kategorilerin tümünde mükemmel olmayan iş ortakları , Microsoft uzmanlığını elde edemez. Gelin bu konuya biraz daha derinden bakalım.
Microsoft performans kalifikasyonu iki bölümden oluşur: yeni müşteri eklemeleri ve destek geliri. Bu performans bölümlerindeki gelişmiş yetenekleri göstermek için Microsoft iş ortağının, diğer Microsoft iş ortaklarının %90’ından daha iyi performans göstermesi gerekir.
Microsoft becerileri kalifikasyonu, iş ortaklarının sattıkları, uyguladıkları ve destekledikleri ürünlerde ileri düzeyde ustalık göstermelerini gerektirir. Bu, Microsoft sertifika testlerinin alınması ve geçilmesi yoluyla elde edilir.
Microsoft müşteri başarısı kalifikasyonu tamamen müşterinin işini büyütmesine yardımcı olmakla ilgilidir. İş ortakları, başarılı dağıtımlar yoluyla gelişmiş yeteneklerin yanı sıra müşteri kullanımındaki büyüme yoluyla gelişmiş danışmanlık yetenekleri sergilemelidir.
Makalenin sonuna geldik ve umarız Microsoft iş ortağının ne olduğunu ve Microsoft altın veya gümüş iş ortağı seçmenin değerini biraz daha anlamanıza yardımcı olabildik.
Siz de bir ERP çözümü arayışı içerisindeyseniz, Microsoft Gold Partneri olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.