Otomotiv Sektöründe ERP Yazılımı

Otomotiv Endüstrisi İçin Temel Bir Temel

ERP Yazılımı

Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımı, otomotiv ekipmanı üreticilerinin iş süreçlerini sorunsuz ve verimli bir şekilde yönetmelerine ve dolayısıyla daha yüksek üretkenlik ve ilerleme sağlamasına olanak tanıyan, otomobil üretim alanındaki birçok atılımın kilit bir etkinleştiricisi olmuştur.

Şu anda üretimde olan heyecan verici araçlara bir göz atarsanız, otomobillere dahil edilen sayısız teknolojik gelişme ve icatlar nedeniyle endüstrinin olağanüstü bir değişim geçirdiğini göreceksiniz. Otomobil alıcılarının sadece yeni teknolojiyi değil aynı zamanda sürdürülebilirliği de beklemesiyle birlikte tüketici beklentileri de değişti.

Bazı pazar tahminlerine göre, otomotiv endüstrisi muhtemelen daha fazla yenilik ve büyüme döngüsünden geçecek ve 2025’in sonuna kadar 115 milyar dolardan fazla bir değere ulaşacak. otomotiv ekipman üreticilerinin iş süreçlerini sorunsuz ve verimli bir şekilde yönetmelerine ve buna bağlı olarak daha yüksek üretkenlik ve ilerleme sağlamalarına olanak tanıyan otomobil üretim alanındaki atılımlardan biridir. Otomotiv endüstrisi bir süredir ERP çözümlerini kullanıyor. Ancak mevcut senaryoda, sektördeki artan rekabet, otomotiv üretimine yönelik artan talep ve birinci sınıf ürünleri sunma konusundaki ciddi ihtiyaç göz önüne alındığında, ERP bir zorunluluk haline geldi.

Akıllı bir ERP’nin uygulanması, şirketlerin değişen iş ortamlarını karşılamak ve bunlardan yararlanmak için kullanıcı deneyimini uyarlamalarına olanak tanır ve gelişmiş üretim ve üst düzey bileşenlerin teslimatına yol açan süreçlerin yönetimine yardımcı olur. ERP programlarda kullanım kolaylığı ve fonksiyonalite konusunda lider olan Microsoft Business Central’ın, ERP teknolojisinin otomobil imalat şirketlerinin operasyonel verimliliğine nasıl katkıda bulunduğu aşağıda açıklanmıştır:

Süreçleri Kolaylaştırır – Araç bileşenlerinin üretimi ve teslimatı, üretim, tedarik, montaj, test, tedarik zinciri vb. dahil olmak üzere bir dizi sürece bağlıdır. Tüm bu süreçler karmaşıktır ve her aşamada üstün yönetim ve senkronizasyon gerektirir. Business Central, iç ve dış süreçleri entegre ederek ve otomatikleştirerek sisteme verimlilik kazandırır. Otomatik bileşen üreticilerinin süreçleri planlama ve yürütme yeteneklerini geliştirerek manuel müdahale ihtiyacını en aza indirir.

İletişimi Güçlendirir – Business Central, kuruluş içinde daha hızlı ve sorunsuz veri ve bilgi akışını kolaylaştırır, farklı yazılım sistemlerinden(makineler de dahil) verileri otomatik olarak çekip derleyerek ve bunları birleşik bir sisteme entegre ederek, farklı süreç sahiplerinin kaynak mevcudiyeti, üretim ve teslimat durumu, envanter güncellemeleri, vb. Bu bilgiler, önemli kararlar veren yöneticiler için faydalı olabilir.

Gerçek zamanlı izlemeyi mümkün kılar – Business Central, üreticilerin ürün ve işlemdeki süreçlerin durumunu ayrıntılı olarak takip etmelerini sağlar. Bu nedenle, aksi halde durum güncellemelerini genellikle günün sonunda alacak ve sorunların ancak geç bir aşamada farkına varacak olan süreç sahiplerine görünürlük ve kontrol sağlar. Uygun bir ERP çözümünün yokluğunda düzeltici önlemler hızla alınamaz ve bu da daha büyük sorunlara yol açar.

Envanter Yönetimi – Üreticiler, Business Central ile birlikte, ürün ve malzeme talebini önceden tahmin edebilirler. Bu onların üretim ve tedarik süreçlerini planlamalarına yardımcı olur. Üreticiler envanterlerini kontrol edebildikleri için envanter fazlası veya kıtlığı gibi durumlardan kaçınılabilir. Bu, stok operasyonlarının iyi bir şekilde optimize edilmesini ve doğru ürünlerin doğru zamanda doğru kişiye teslim edilmesini sağlar. Aynı zamanda seri no veya lot takibi kullanarak, ürün yaşam döngüsündeki hataları veya eksiklikleri bulabilir, raporlayabilir, aksiyon alabilirsiniz

Kalite Kontrol – Kalite kontrol, otomotiv alanında önemli bir husustur ve üretilen araçların güvenliğini ve dayanıklılığını arttırır. B2F’nin Business Central üzerinde kurguladığı kalite modülü, ürünlerin tesliminden, üretime, ve sevkiyata kadar kalite kontrol özelliklerine sahiptir. Bileşenlerin ilerlemesi gerçek zamanlı olarak izlenir ve varsa sorunlar, yüksek kalite standartlarının karşılanmasını sağlamak için gerçek zamanlı olarak belirlenebilir ve düzeltilebilir.

Otomotiv bileşenleri üreticileri, Business Central çözümünü kullanarak, süreçlerini yürütmek için daha akıcı bir yaklaşım benimseyebiliyor ve bu da artan operasyonel verimlilik, üretkenlik artışı, atıkların azaltılması, maliyetlerin düşürülmesi gibi hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyor.

Konfigürasyon – Müşteri ihtiyaçları değişken olabildiği için, bu konuda rekabetin arttığı gibi kişiselleştirme de artmaktadır. Dolayısıyla  müşteriler araç rengi, araç özellikleri gibi seçenekleri görmek, buna göre sipariş vermek istemektedir. Bu seçeneklere uygun şekilde ürün ağacı ve üretim akışını baştan girmek, 100binlerce stok kartı, ürün ve üretim ağacı açılmasına sebep olabilir. Bunun önüne geçmek için B2F olarak Business Central üzerinde kurguladığımız konfigürasyon yöntemini kullanabilirsiniz. Böylece müşteri seçeneğine göre anlık olarak oluşacak olan stok kartı-üretim ve ürün ağacı hem sistemdeki stok kartı sayısının kontrollü gitmesine sebep olacağı gibi, kullanıcıyı da iş yükünden kurtaracaktır.

İletişime Geçin

Peki siz, sektöre özel uygulama çözümlerimiz ile dönüşümünüzü başlatmaya hazır mısınız?