Sağlık sektörü, 2023’te 4,3 trilyon dolarlık bir hacme ulaşması beklenen en büyük ve en hızlı büyüyen sektörlerden biridir. İstenilen bilgiye anında ulaşabilmek ve doktorların, hemşirelerin ve personelin rahat ve verimli çalışabilmesi için otomasyon gibi araçların gerekliliği açıktır. Çünkü dağınık evrakları sıralamak, istenilen bilgiye anında ulaşabilmek için gerekli alt yapıya sahip olmak ve yanlış koordinasyonları temizlemek zaman alıcı bir süreçtir.
ERP’lerin devreye girdiği yer tam olarak burasıdır. İş süreçlerini otomatikleştiren bir uygulama olarak ERP’ler, genişleyen kuruluşların yalın, verimli operasyonlar yürütmesine yardımcı olmak için temel öngörüleri, iç kontrolleri ve iş bilgilerini toplayabilir ve düzenleyebilir.
Amazon veya Toyota gibi dünyanın en iyi firmalarının çoğu, son çeyrek yüzyıldır ERP’lere bağımlı ve bu yazılım, sağlık hizmetleri de dahil olmak üzere her büyüklükteki işletmenin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılandırılabilir hale çoktan geldi.
ERP’lerin sağlık sektörüne nasıl fayda sağlayabileceğini öğrenmek için okumaya devam edin.
Sağlık hizmetleri sürekli bir bilgi akışıyla ilgilenir. ERP yazılımının uygulanması, hastalar için önemli kaynaklara ve raporlara hızlı uzaktan erişim sağlamak için eczane, laboratuvar sistemi, radyoloji ve diğer birçok alan aracılığıyla verileri düzene sokar. ERP yazılımı, genellikle hasta ve müşteri yönetim araçları arasında tekrarlanan çabalara neden olan tekrarlayan veri girişi ve kodlama hatalarını aynı anda ortadan kaldırır. Bu, hasta ve doktorun bilinçli ve zamanında tedavi kararları almasına yardımcı olacaktır.
ERP’ler, müşterilerinin finans, insan kaynakları, envanter, satış ve pazarlamaya kadar farklı iş süreçlerini çeşitli veritabanlarına sahip tek bir yazılım sistemi altında yönetmelerine yardımcı olur. Bu, işletmelerin birbirleriyle tam ve verimli bir şekilde işbirliği içinde çalışmasına olanak tanır ve farklı sistemlerden ve kopuk deneyimlerden kurtulmalarını sağlar. Örneğin, çalışanların sağlık bilgilerini yönetmek karmaşıklaşabilir ve zaman içinde üretkenlikte düşüşe neden olabilir. Bu nedenle daha fazla işletme sağlık hizmetleri ve ilgili faaliyetler için ERP’leri kullanıyor.
Hibrit çalışma bir standart haline geldikçe ve sağlık profesyonelleri evden çalışmaya alıştıkça, ekipleri etkin bir şekilde yönetmeye yardımcı olabilecek doğru yöntemleri bulmak önemlidir. Bulut tabanlı bir müşteri ilişkileri yönetimi platformu olarak Microsoft Dynamics 365 Business Central, Microsoft Office 365 gibi diğer uygulamalarla tümleştirme yaparken tüm kullanıcıların hesaplarını bağlayarak operasyonların erişilebilir olmasını sağlar.
Dynamic 365 Business Central, verileri depolamak için buluttan yararlanır. Bu, verilerin sürekli olarak güncellendiği ve gerçek zamanlı olarak saklandığı anlamına gelir. Veri güvenliği de sorun değil — yeni ERP güvenlik kontrolleri, içeriden gelen tehditlere, uyumluluk ve denetim maliyetlerine ve gizlilik sorunlarına karşı güvenlik izlemeyi otomatikleştirmek için makine öğreniminden yararlanır. Bu, özellikle hasta bilgilerinin çok gizli olduğu ve hızlı bir şekilde erişilmesi gereken sağlık hizmetlerinde yararlıdır.
Sağlık Hizmetleri ERP pazarının 2028 yılına kadar 9,16 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.
ERP’nin sağladığı faydalar ile bunun nedeni şaşırtıcı değil!
ERP ve BI dahil olmak üzere Çözüm Sistemlerinde iş çözümlerimizle hizmetlerinizi geliştirin ve sektörde bir adım önde olun.